Adoptieraam poezie nov '22 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het kader van de Poëzieweek 2023, die loopt van 26 januari tot 1 februari, gaan #Weesgedichten op zoek naar een adoptieraam in het stadscentrum van Poperinge. Samen met jou slopen we het - onterecht - saaie imago van poëzie. Hoe? Door straten te overspoelen met gedichten. Het enige wat je nodig hebt is een proper raam op een benedenverdieping aan de straatkant in centrum Poperinge en minstens een heel klein beetje liefde voor het gedicht van jouw keuze.

Ontdek  alle 25 gedichten van volgende bekende en nog te ontdekken auteurs, van (inter)nationaal en net heel lokaal talent op weesgedichten.be. De dichters waaruit je kan kiezen zijn:

 

Alicia Gescinska

Kenneth Swaenen

Charlotte Van den Broeck

Michaël Vandebril

Jana Arns

Joke van Leeuwen

Babs Gons

Marieke Lucas Rijneveld

Hester Knibbe

Stijn De Paepe

Amina Belôrf

Kristien Hemmerechts

Esohe Weyden

Mustafa Kör

Johan Sebastian Stuer

Kamagurka

Bart Moeyaert

Merel Morre

Ilja Leonard Pfeijffer

Toon Tellegen

Astrid Haerens

Maarten Buser

Hans en Monique Hagen

Rhea Cecile

Het laatste gedicht is van Maud Vanhauwaert. Maud is ook meter van de actie.

Vanaf donderdag 15 december kan het adopteren beginnen.  Elk gedicht kan slechts 1 keer worden gekozen. Wees er dus snel bij om het gedicht van jouw keuze te adopteren. Hoe gaat het praktisch in zijn werk? Je surft naar weesgedichten.be en kiest daar de bibliotheek van Poperinge. Je kiest je favoriete gedicht. Tenslotte geef je je adres op en moet je een foto van je raam uploaden. Eénmaal een gedicht toegewezen, kan niemand anders het nog adopteren.

Verder is het gewoon achterover leunen en wachten. Vanaf zaterdag 21 januari komen de organisatoren langs om het gedicht – met speciaal voor dit doel ontwikkelde en volkomen afwasbare stiften – op jouw raam te schrijven. Voor het zorgvuldig en sfeervol aanbrengen van de tekst slaan de bib, de kunstacademie en De Lovie vzw de handen in elkaar. Na afloop van de Poëzieweek, kan je het gedicht zelf met een sopje verwijderen.

Deelnemen aan deze actie kost je niets maar draagt zoveel bij aan de ziel van de Poëzieweek. Bovendien geeft een #weesgedicht je huis - en bij uitbreiding je straat en je stad - een mooie, poëtische uitstraling.

Met het project #Weesgedichten slaan meer dan 60 bibliotheken de handen in mekaar om Vlaanderen om te toveren tot één grote, bewandelbare poëziebundel.

Alle info en de gedichten: weesgedichten.be/bibliotheek/bibliotheek-poperinge