Voor kinderen

Initiatieven om kinderen te stimuleren om te lezen.

Het bibteam werkt diverse initiatieven uit om kinderen en jongeren te stimuleren om meer, goed en vlot te lezen, als belangrijke meerwaarde in hun ontwikkeling.

Nieuw in de bib

Initiatieven voor kinderen

Boekstart

Boekstart

De ouders van de allerjongste bibbezoekers (vanaf anderhalf jaar), die door Kind en Gezin het groeiproces van hun peuter laten begeleiden, kunnen in de bib een gratis boekenpakket voor de eerste voorleesmomentjes ontvangen.

Meer info: www.boekstart.be

 

Voorlezen

Het hele werkjaar door pakt de bib uit met Voorleesuurtjes op woensdagnamiddag om 14.30 u. onder een bepaald thema + een Voorleesontbijt tijdens de Voorleesweek in november.

Geplande voorleesmomentjes in 2020:

  • 4 maart – wat is dit? (over schilderijen, tekeningen, dromen … )
  • 8 april – de appel valt niet ver van de boom
  • 6 mei – daar is de politieagent
  • 3 juni – over eenhoorns & draken
  • 1 juli – bij de bakker

Meer info: www.voorlezen.be  

Zoekcataloog C

 

Kinder- en Jeugdjury

De Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen is de grootste leesclub van Vlaanderen. Deelnemers tussen 4 en 16 jaar lezen een aantal boeken, die ze samen met een begeleider bespreken. Als ze alle boeken hebben gelezen, kunnen ze stemmen en een eigen rangschikking maken.

Meer info: www.kjv.be

 

Makkelijk Lezen Plein

Makkelijk Lezen Plein (MLP) is een speciale plek in de bib voor kinderen die moeite hebben met lezen: een dyslexie-probleem, een achterstand, of of gewoon weinig plezier vinden in het lezen… Meer info vind je hier.

 

Maakbib

Twee jaar lang experimenteren we in de bib met lasercutters, snijplotters, warmtepress en andere tools om digitaal te ontwerpen en te maken. Meer info vind je hier.

.

Maakbib logo Creatieve Stem