Voor kinderen

Initiatieven om kinderen te stimuleren om te lezen.

Het bibteam werkt diverse initiatieven uit om kinderen en jongeren te stimuleren om meer, goed en vlot te lezen, als belangrijke meerwaarde in hun ontwikkeling.

Nieuw in de bib

Jeugdcollectie

PC's voor jongeren bib

Soorten boeken, films, spelletjes, ...

We hebben in onze collectie heel wat voor kinderen en jongeren.

Bovendien helpen we ook graag kiezen.

Bieblo

Bieblo

Keuzehulp voor kinderen

Bieblo helpt kinderen kiezen naar een boek op maat.

Probeer het uit!

Voorleesuurtjes

voorleesuurtjes

Zin in een voorleesverhaal?

Het hele werkjaar door pakt de bib uit met Voorleesuurtjes op woensdagnamiddag om 14.30 u. onder een bepaald thema + een Voorleesontbijt tijdens de Voorleesweek in november.

Hou onze agenda in het oog voor de data.

Maakbib

maakbib logo

Makersclub voor kinderen

MaakBib is een initiatief van De Creatieve Stem vzw, waar we als partner in de CO7 regio aan deelnemen.

We starten in 2020 met het aanbieden van workshops voor kinderen. Dit nemen wij op in het popsjot aanbod van stad Poperinge. Voor het aanbod check dus www.popsjot.be en zoek naar #maakbib.

Boekstart

Boekstart

Pakketjes van Kind & Gezin

De ouders van de allerjongste bibbezoekers (vanaf anderhalf jaar), die door Kind en Gezin het groeiproces van hun peuter laten begeleiden, kunnen in de bib een gratis boekenpakket voor de eerste voorleesmomentjes ontvangen.

 

makkelijk lezen plein

MLP Smarthphone

is lezen wat moeilijk?

Makkelijk Lezen Plein (MLP) is een speciale plek in de bib voor kinderen die moeite hebben met lezen: een dyslexie-probleem, een achterstand, of of gewoon weinig plezier vinden in het lezen…

KJV

kjv

Leesclub voor kinderen

De Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen is de grootste leesclub van Vlaanderen. Deelnemers tussen 4 en 16 jaar lezen een aantal boeken, die ze samen met een begeleider bespreken. Als ze alle boeken hebben gelezen, kunnen ze stemmen en een eigen rangschikking maken.

Popsjot

popsjot

Vrijetijdsaanbod voor kinderen stad Poperinge

De bib helpt mee aan het popsjot aanbod.

Popsjot is de naam waaronder Stad Poperinge activiteiten organiseert voor kinderen vanaf 4 jaar en dit in alle schoolvakanties! 

Tijdens de krokus-, paas-, zomer-, herfst-, en kerstvakantie kunnen de kinderen op verschillende plaatsen in Poperinge terecht voor kampen, dagactiviteiten of halve dagactiviteiten.

Meer info