Voor kinderen

Initiatieven om kinderen te stimuleren om te lezen.

Het bibteam werkt diverse initiatieven uit om kinderen en jongeren te stimuleren om meer, goed en vlot te lezen, als belangrijke meerwaarde in hun ontwikkeling.

Nieuw in de bib

Jeugdcollectie

PC's voor jongeren bib

Soorten boeken, films, spelletjes, ...

We hebben in onze collectie heel wat voor kinderen en jongeren.

Bovendien helpen we ook graag kiezen.

Bieblo

Bieblo

Keuzehulp voor kinderen

Bieblo helpt kinderen kiezen naar een boek op maat.

Probeer het uit!

Makkelijk Lezen Plein

mlp

Moeite met lezen?

Makkelijk Lezen Plein (MLP) is een speciale plek in de bib voor kinderen die moeite hebben met lezen: een dyslexie-probleem, een achterstand, of gewoon weinig plezier vinden in het lezen…

Maakbib

maakbib logo

Makersclub voor kinderen

MaakBib is een initiatief van De Creatieve Stem vzw, waar we als partner in de CO7 regio aan deelnemen.

We starten in 2020 met het aanbieden van workshops voor kinderen. Dit nemen wij op in het popsjot aanbod van stad Poperinge. Voor het aanbod check dus www.popsjot.be en zoek naar #maakbib.

Voorleesuurtjes

voorleesuurtjes

Zin in een voorleesverhaal?

Het hele werkjaar door pakt de bib uit met Voorleesuurtjes op woensdagnamiddag om 14.30 u. onder een bepaald thema + een Voorleesontbijt tijdens de Voorleesweek in november.

Hou onze agenda in het oog voor de data.

Boekstart

Boekstart

Pakketjes van Kind & Gezin

De ouders van de allerjongste bibbezoekers (vanaf anderhalf jaar), die door Kind en Gezin het groeiproces van hun peuter laten begeleiden, kunnen in de bib een gratis boekenpakket voor de eerste voorleesmomentjes ontvangen.

 

De Leesjury

Leesjury na KJV

Leesclub voor kinderen

Ben jij tussen 4 en 16 jaar oud? Heb jij een grote leeshonger? Dan is De Leesjury iets voor jou! Je leest de boeken op de leeslijst (6 of 8 titels) van jouw groep en stemt op jouw favorieten.

Popsjot

popsjot

Vrijetijdsaanbod voor kinderen stad Poperinge

De bib helpt mee aan het popsjot aanbod.

Popsjot is de naam waaronder Stad Poperinge activiteiten organiseert voor kinderen vanaf 4 jaar en dit in alle schoolvakanties! 

Tijdens de krokus-, paas-, zomer-, herfst-, en kerstvakantie kunnen de kinderen op verschillende plaatsen in Poperinge terecht voor kampen, dagactiviteiten of halve dagactiviteiten.

Meer info