Mijn Bibliotheek

Lid van de bib? Dan kan je in Mijn Bibliotheek heel makkelijk online boeken verlengen, reserveren of op een leeslijstje zetten. Bekijk een overzicht van openstaande kosten en betaal ze meteen. Via Mijn Leestipper krijg je leestips op jouw maat.

Je kan meerdere lidmaatschappen van verschillende bibliotheken koppelen aan jouw Mijn Bibliotheekprofiel. Je kan zo niet alleen jouw ontleningen van bijvoorbeeld bibliotheek Poperinge en Ieper zien, maar ook die van de partner en/of kinderen. Een Mijn Bibliotheek-profiel geeft toegang tot de digitale collecties van de bibliotheek, met name Gopress-krantenarchief en het e-boekenplatform.

Aan de slag met Mijn Bibliotheek

In deze video ontdek je hoe je een Mijn Bibliotheek-profiel aanmaakt en wat je er allemaal mee kan doen: registreren, uitlenen & verlengen, reserveren, kosten, leenhistoriek, berichten, lijsten, bibliotheken & lidmaatschappen.

 

Registreren op Mijn Bibliotheek

Heb je een lidkaart van de bibliotheek, dan kan je een Mijn Bibliotheek-profiel aanmaken. Dat doe je zo:

1. Surf naar onze bibliotheekwebsite (poperinge.bibliotheek.be)
2. Klik op de knop 'Aanmelden bij Mijn Bibliotheek' 
3. Onderaan die pagina vind je de optie 'maak een profiel aan'
4. Hierna volg je een aantal stappen:

  • Geef het e-mailadres op dat je wil gebruiken voor je profiel, klik "Ga verder". 
  • Vul je bibliotheek in (Poperinge), klik "Ga verder".
  • Vul je bibliotheekkaartnummer of rijksregisternummer in en je geboortedatum in het formaat jjjj-mm-dd (dus bv. 1990-02-20), klik "Ga verder".
  • Je ontvangt een e-mail met een unieke code op het e-mailadres dat bij de bibliotheek bekend is. Kijk je spamfolder na als je de mail niet meteen in je inbox vindt. Om de koppeling te voltooien moet je deze unieke code ingeven, klik "Ga verder".
  • Vervolledig je Mijn Bibliotheek-profiel: hier kies je een eigen wachtwoord en een gebruikersnaam. Daarmee kun je later inloggen op onze site. Klik op “Profiel aanmaken”. 
  • Als laatste stap bevestig je je e-mailadres via de mail de je kreeg

Klaar!

De volgende keer kan je gewoon aanmelden met je gebruikersnaam en wachtwoord. Klik eenvoudig op de blauwe knop rechtsboven op deze pagina: ‘Aanmelden bij Mijn Bibliotheek’. 

De digitale collecties van de bib

Met je Mijn Bibliotheek-profiel raadpleeg je altijd en overal de digitale collecties van de bibliotheek: 

  • e-boeken lezen op je eigen toestel (computer, e-reader, smartphone of tablet)
  • kranten doorzoeken in het digitale krantenarchief van Gopress

 

Voeg lidmaatschappen toe aan je bestaande Mijn Bibliotheekaccount

Ben je ook lid van een andere bibliotheek? Of heb je kinderen die lid zijn in onze bib? Dan kan het handig zijn om deze lidmaatschappen te koppelen aan 1 profiel.

Meld je aan bij Mijn Bibliotheek en kies bij je gebruikersnaam in het gebruikersmenu de optie 'bibliotheken en lidmaatschappen'.
Je ziet een overzicht van alle reeds gekoppelde lidmaatschappen. 
Klik onderaan de pagina op de Voeg bibliotheekkaart toe knop en volg de stappen.

Na het invullen van je lidmaatschapsgegevens en geboortedatum krijg je een e-mail met een unieke bevestigingscode toegestuurd op het e-mailadres dat bij de bibliotheek bekend is. Kijk je spamfolder na als je de mail niet meteen in je inbox vindt. De toegestuurde code moet je ingeven om de koppeling te voltooien. Kreeg je de mail niet aan? Neem dan contact op met de bib.

Reserveren

Wil je een boek of ander materiaal opzij laten leggen voor jou? Dan kun je deze makkelijk reserveren via mijn bibliotheek. Zo gauw het materiaal voor jou beschikbaar is, krijg je een mail of brief. Gereserveerde werken blijven maximaal 2 weken voor jou aan de kant liggen.

Opgelet: dit kost 1 euro.

Hoe? Bekijk dit filmpje.

Online betalen

Openstaande kosten kan je via Mijn Bibliotheek makkelijk online afrekenen. Je meldt je eenvoudig aan via het Mijn Bibliotheek-profiel en je kunt daar met één druk op de knop alle openstaande schulden op je bibliotheekkaart betalen met Bancontact.