Wat

Het MaakBib project is een door VLAIO gesubsidieerd traject van 2 jaar waarbij bibliotheken aan de slag gaan met laagdrempelige 'Makerspaces' in de publieke ruimte.

De belangrijkste doelstelling van het traject is de realisatie van een STEM-aanbod in vrije tijd voor kinderen. De missie van het traject is het overbrengen van cruciale competenties van de 21ste eeuw: samenwerken, creativiteit, digitale geletterdheid, communiceren, probleemoplossend denken/handelen, kritisch denken en sociale en culturele vaardigheden

In de Poperingse #MaakBib willen we laagdrempelige STEM-sessies voor kinderen brengen rond topics als: 3D printen, lasercutten en ontwerpen, knutselen met hout, crafting, enz...

Via workshops, demo's en presentaties stellen we het 'maakproces', creativiteit, digitale connectiviteit en zelfontwikkeling centraal.

Zelf aan de slag? Surf dan zeker naar maakbib.be

Hieronder ontdek je ons aanbod:

Open Lab

Laatste woensdag van de maanden januari, februari, april, mei en oktober en november van 14u tot 16u is er een laagdrempelige kennismaking met 1 techniek. De exacte data vind je onder 'Agenda'.

Inschrijven hoeft niet, gewoon langskomen tussen 14u en 16u. De minderjarige is bij voorkeur begeleid door een volwassene. Ideale kennismaking.

Workshops of kampjes

We organiseren verschillende workshops rond 1 of meerdere technieken. Deze gaan soms door op vrijdag naschool, in samenwerking met de jeugddienst onder popsjot, in het buurthuis, in een dorpsbib, e.a. De workshops begeleiden we zelf, maar nu en dan vragen we een externe partner.

Specifieke data en meer info vind je onder 'Agenda'.

Vragen of helpen?

Indien je vragen of laat het ons zeker weten via bib@poperinge.be
Ben je thuis zelf aan het 3D printen, Lasercutten, Snijplotten en wil je jouw kennis delen, laat zeker iets weten of kom langs op onze open labs.

Tools in huis

Met de steun van

Het MaakBib-project is een door VLAIO gesteund traject in Vlaamse bibliotheken. Coördinatie, technische en inhoudelijke ondersteuning wordt verleend door De Creatieve Stem, Das Kunst, Dig IT en RHIZO. 

logos maakbib