Levende Bibliotheek

Reserveer hier je plekje!

Zaterdag 12 februari 2022 - 14u-17u - Bibliotheek Poperinge - De Letterbeek

I.s.m. Avansa Oostende-Westhoek, Psychiatrisch Ziekenhuis H.Hart Ieper

Een Levende Bibliotheek, u zegt? Inderdaad, in deze bibliotheek leven de boeken: ‘boeken’ zijn hier mensen van vlees en bloed. Stuk voor stuk hebben ze vooroordelen aan de lijve ondervonden.  Maar achter die vooroordelen schuilen altijd echte mensen. Mensen met een inspirerend verhaal of een aangrijpende getuigenis over verlies, geluk, ziekte, hoop en herstel. 

Nu doen ze hun verhaal en helpen zo stereotypen te doorbreken. Twaalf mooie, moedige personen stelden zich kandidaat als Levend Boek. Ga in gesprek met een Levend Boek en ontdek tijdens een tête-à-tête zijn/haar verhaal. Waarom? Omdat verhalen over veerkracht krachtig en inspirerend zijn. 

Hoe werkt het? 

Je kiest het verhaal dat jou het meest aanspreekt en maakt kennis met de man of vrouw achter het verhaal. Elk gesprek duurt 20 tot 30 minuten. In die tijd krijg je de gelegenheid om het Levend Boek te leren kennen, in een persoonlijk gesprek, van mens tot mens.

Deelnemen is gratis. Vooraf inschrijven is vereist. Reserveer jouw gesprek aan de balie van de Bib Poperinge of hieronder. Je kan je ook inschrijven via 057 33 29 02 of bib@poperinge.be.

Gouden regels voor bezoekers 

  • Respecteer je boek, ook al deel je niet dezelfde mening, geloofsovertuiging of levensvisie. Levende Bibliotheek is gebaseerd op wederzijds respect. Dit betekent onder meer dat een Levend Boek het recht heeft op een vraag niet te antwoorden. Ook dat een Levend Boek ‘teruggebracht’ wordt in dezelfde emotionele en fysieke toestand als dat het werd geleend.
  • Stel vragen! Je kan vragen stellen aan het Levend Boek over zaken, die je altijd hebt willen weten over de groep waartoe het boek behoort.
  • Levende boeken zijn echte mensen, die werkelijk staan voor het onderwerp van hun boek. Het zijn met andere woorden geen acteurs die een rol spelen. Zij vertegenwoordigen groepen van mensen die vaak met vooroordelen, stereotypen of stigma’s te maken krijgen.

 

Onze Levende Boeken

Hoogsensitief - Volzet

LB Nancy en Aude

Nancy & Aude

Hoogsensitieve personen zijn zoals een veertje.

 

Opnieuw nuchter - volzet

LB Eveline

Eveline

Ik ondervond aan de lijve hoe je kan verdwijnen in de alcohol, maar er speelt ook een verhaal dat niet zichtbaar is. 

De grote K

Mieke-grote K

Mieke

Tegen kanker vécht je niet, je ondergaat het vooral. 

 

Nieuwe thuis

Nieuwe thuis-Erica

Erica

Er bestaan veel misverstanden over woonzorgcentra en ik help ze graag de wereld uit. 

De kost van armoede

Armoede-Manuela

Manuela

Leven in armoede voelt als leven in een wereld waar iedereen op je neerkijkt.

50 tinten mezelf - volzet

LB Joke

Joke

Depressie is niet alleen een gevecht tegen jezelf, maar ook een gevecht tegen je familie, omgeving en maatschappij. Maar een depressie mag geen taboe zijn.

Leven vanuit de bron

LB Christel

Christel

Mijn verhaal is er eentje met verrassende levenswendingen. Een van vallen en opstaan, steeds opnieuw op zoek naar een stukje vaste grond.

Niets is nog wat het lijkt - Volzet

Niet is nog wat het lijkt-Heidy

Heidy

Ik was nog een kind toen mijn leven op zijn kop gezet werd. En niet alleen dat van mij, maar ook dat van mijn zusjes. Psychisch en seksueel misbruik slaat diepe wonden.

Ge-out

LB Filip

Filip

Ik was 40 toen ik me outte als homoseksuele man. Nu ben ik helemaal tevreden met wie ik ben, maar het was een lange en eenzame weg om op dit punt te komen.

Anders bekeken

Andersbekeken-Doris

Doris

Ik vertel je hoe ik mijn leven beleef als slechtziende met mijn trouwe blindengeleidehond Olly aan mijn zijde.

 

Bio-boer

LB Kristof

Kristof

Als bio-boer zoek ik naar de harmonie tussen werken en leven in de natuur.

 

Voorbij de littekens

LB Celine

Céline

 Ik bestond van kop tot teen uit verdriet, boosheid en angst. Door te snijden kon ik even ontsnappen aan die emotionele pijn.

 

Geen plek meer voor een gesprekje met je Levend Boek naar keuze? Of wil je op de hoogte gebracht worden van een mogelijke volgende editie. Laat hier je gegevens achter.