Keileuke Boeken Bende

De Poperinge leesclub voor kinderen

De keileuke boekenbende is een initiatief van Bibliotheek Poperinge, in samenwerking met de lagere scholen uit Stad Poperinge.
 

Wat

De bib is in schooljaar 2019-2020 gestart met de ‘Keileuke Boekenbende’. Het gaat om een proefproject dat kinderen in Poperingse basisscholen wil aanzetten tot meer lezen. 

Waarom

Uit recent onderzoek is gebleken dat het begrijpend lezen bij kinderen achteruitgaat. Graag en veel lezen is cruciaal om die trend te kunnen keren. Met het project ‘Keileuke Boekenbende’ komen kinderen in contact met een mooi en gevarieerd boekenaanbod. Het plezier in lezen worden gestimuleerd doordat de kinderen positieve leeservaringen hebben en kunnen ontdekken welke boeken bij hen passen.

Dit aanbod is aanvullend op het bestaande KJV-aanbod.

Hoe

Freinetschool De Torteltuin en basisschool De Ster van het GO-onderwijs in Poperinge gingen met veel enthousiasme van start met een Boekenbende-boekenpakket. Dit schooljaar is ook de vrije basisschool De Kastanje uit Proven mee op de kar gesprongen.

De bib selecteerde zes boeken voor de ‘keitjes’ (derde en vierde leerjaar) en zes voor de ‘kasseitjes’ (vijfde en zesde leerjaar). Tussen oktober en mei lezen de kinderen via de school de zes titels. De scholen krijgen tijdens het project van elke titel acht exemplaren, zodat er genoeg boeken zijn voor alle lezers. In mei kunnen de kinderen stemmen welk boek ze het beste vinden. De bib zorgt voor een feestelijk slotmoment met de deelnemende scholen.

Meer info? Of is jouw school ook enthousiast om in te stappen? Laat het ons zeker weten!

Selectie boeken

De geselecteerde boeken per categorie vind je op onderstaande carrousels.

 

 

keileuke boekenbende