Educatief materiaal voor leerkrachten

Speciaal voor leerkrachten hebben we een educatieve collectie:

- Themapakketten: boeken rond bepaalde thema's
- Educatieve spelen voor in de klas
- Docentenmateriaal Taalpunt
- Vertelplaten en Kamishibai-theaters

Enkel met leerkrachtpas of klaskaart.

Themapakketten

  • Boeken rond thema's voor kleuter: prentenboeken, informatieve boeken, ..
  • Boeken rond thema's voor lager: leesboeken, informatieve boeken, ...
  • We leggen wel een beperking op van 5 boeken per thema per leerkracht. Voor boeken rond Kerst, Sint, Carnaval, Pasen, moeder- en vaderdag geldt er een beperking van 3 boeken per thema per leerkracht

Materialen voor Nesten

Nestbox

Dankzij de steun van Huis van het Kind Poperinge-Vleteren, heeft de bib heel wat interessante boeken en spelmaterialen in de collectie om te gebruiken tijdens Nesten-momentjes. Er zijn drie Nest-boxen voor wie materiaal wil uitproberen en daarnaast heel wat los te ontlenen boeken en speelleermaterialen. 

 

 

 

Educatieve spelen en docentenmateriaal Taalpunt

  • Educatieve spelen te gebruiken in de klas
  • Materialen om Nederlands te oefenen in de klas, in een praatgroep of in een individuele begeleiding. 

Vertelplaten en Kamishibaitheaters

De kamishibai is een klein, draagbaar verteltheater dat ontstond in de eeuwenoude visuele Japanse verteltraditie. “Kami” betekent papier en “shibai” betekent drama. In de bibliotheek kun je een vertelkastje en vertelplaten ontlenen. 

In dit theatertje passen grote vertelplaten. De verteller verschuift de prenten en vertelt ondertussen het verhaal dat achteraan op de prenten te lezen staat.

De grote prenten stimuleren de interactie en zorgen voor een beter begrip van het verhaal. Zo zet je op een speelse manier in op taal- en leesbevordering. De magie van het kleine verteltheater brengt ook puur plezier tijdens een feestje, in de kinderopvang of in de klas. 

Pedagogisch materiaal Huis van het Kind

Wist je dat ook het Huis van het Kind Poperinge-Vleteren een aantal materialen gratis ontleent voor professionelen? Meer info.