Boek
Nederlands

De trollen vieren feest!

Rüdiger Bertram (auteur), Heribert Schulmeyer (illustrator), Annemarie Bon (vertaler)
Paul is jarig. Hij wil heel graag een hond. Krijgt hij die van zijn vrienden? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Trollen, Feesten, Jarig zijn
Leesniveau
AVI 3, AVI E3
Titel
De trollen vieren feest!
Auteur
Rüdiger Bertram
Illustrator
Heribert Schulmeyer
Vertaler
Annemarie Bon 1954-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Familie Monster feiert geburtstag!
Uitgever
Arnhem: Bontekoe, 2022
39 p. : ill.
ISBN
9789463524438 (hardback)

Besprekingen

Paul is als vondeling op de kermis terechtgekomen bij een trollenfamilie. Morgen viert Paul zijn verjaardag en hij heeft een grote wens: een hond. Uiteraard doen zijn huisgenoten mysterieus over zijn cadeau. Als Paul thuiskomt, bulderen familie en gasten ‘Lang zal hij leven!’ Dat gaat zo luid dat de voordeur dichtklapt. De trollen bedenken een ingenieus plan, zodat Paul bij zijn blaffende cadeau komt. Deel uit de serie ’Ankertjes - starten met lezen’. Over Paul en de trollen zijn twee delen verschenen: ‘De trollen brullen’* en ‘De trollen gaan op reis’**. Het toegekende leesniveau is AVI E3. De tekst is redelijk summier en onderverdeeld in vijf korte hoofdstukjes. Overzichtelijke bladspiegel. De met aquarel ingekleurde pentekeningen maken wezenlijk onderdeel uit van het verhaal. Zeker de trollenfamilie is aansprekend in beeld gebracht. De herkenbaarheid is groot vanwege de thematieken jarig zijn en huisdieren en daardoor aantrekkelijk om te leren lezen. Uit het Duits vertaald: ‘Famili…Lees verder

Over Rüdiger Bertram

Rüdiger Bertram (Ratingen, mei 1967) is een Duits schrijver. Hij is woonachtig in Keulen, samen met zijn vrouw en kinderen.

Na het afronden van zijn studie (Geschiedenis, Economie en Duits) werkte hij tevens als freelance journalist en columnist. Hij vertaalde natuurfilms van de BBC in het Duits. Hij schrijft jeugdliteratuur en scenario's voor sitcoms, ook is hij hoofdredacteur van de Duitse cultuurzender NRW. Twee van zijn boeken, Coolman en ik en Coolman en ik. Yes!!!, zijn in het Nederlands vertaald door Merel de Vink en werden uitgegeven door Lemniscaat. Heribert Schulmeyer illustreerde deze boeken. Verder heeft Rüdiger verschillende boeken geschreven die alleen in Duitsland zijn uitgegeven.

Bibliografie

Prijzen en onderscheidingen

  • Februari 2011 – LeseLotse (door Buchjournal, Aanbevelingslijst)
  • December 2010 – Top 10 Hitlijst Ki…Lees verder op Wikipedia