Strip
Nederlands

Wie niet weg is...

Roba (auteur)

Wie niet weg is...

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Eenpagina-ballonstrips.
Titel
Wie niet weg is...
Auteur
Roba
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Bill ou face
Uitgever
Marcinelle: Dupuis, 2021
54 p. : ill.
ISBN
9789031439010 (paperback)

Besprekingen

Een van de hoofdpersonen van deze strip is Bollie, een gewone jongen van een jaar of tien. Zijn beste vriend is zijn speelse cockerspaniel Billie. De verhaaltjes en belevenissen spelen in een vriendelijke omgeving: vooral thuis in het gezin met vader, moeder en schildpad Carolien en met vriendjes en het schoolleven. In 2019 werden de Franse albums die bij Dupuis verschenen, opnieuw uitgegeven. In het Nederlands zijn dat 21 delen. De gags zijn chronologisch opgenomen en sommige albums kregen een nieuwe coverillustratie. De reeks is in meer dan twaalf talen vertaald en er zijn meer dan 25 miljoen albums verkocht. Zesde deel*; de delen zijn afzonderlijk leesbaar. Leuke, onschuldige éénpaginagrappen met gemiddeld acht tekeningen. Herkenbaar getekend en prima ingekleurd. In feite geschikt voor alle leeftijden. De aansluiting is het best bij kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Over Roba

Jean Roba (Schaarbeek, 28 juli 1930 - Brussel, 14 juni 2006) was een Belgisch illustrator en stripauteur.

Midden jaren 50 startte hij als illustrator in de reclamewereld om er als studiochef te eindigen. Deze stiel leerde hem om op een efficiënte wijze te tekenen.

In 1957 begon hij illustraties te maken voor educatieve albums en de tijdschriften van Dupuis (waaronder het stripweekblad Spirou (Robbedoes)) via het agentschap World Press. Hij kreeg voor Spirou onder meer als opdracht de wekelijkse voorpagina te tekenen. In 1958 tekende hij voor het blad zijn eerste strips: De dappere chauffeur en Hoe Troje aan het licht kwam, beiden in de reeks De verhalen van Oom Wim. Dat deed hij onder de naam "Robeddy", wat ook verwijst naar tekenaar Eddy Paape, die de verhalen inktte.

Eind jaren 50 werd hij door André Franquin als medewerker aangeworven voor de reeks Robbedoes en Kwabbernoot. Franquin had toen zijn handen vol met het ex…Lees verder op Wikipedia