Strip
Nederlands

Wat was dat leuk!

Roba (auteur)

Wat was dat leuk!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Eenpagina-ballonstrips.
Extra onderwerp
humor
Titel
Wat was dat leuk!
Auteur
Roba
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Souvernirs de famille
Uitgever
Marcinelle: Dupuis, 2021
54 p. : ill.
ISBN
9789031439027 (paperback)

Besprekingen

Bollie en Billie, een jongen en zijn hondje, zijn al tijden lang een onafscheidelijk duo. In de keurige, beschermde, veilige wereld van lang geleden beleven zij onder meer samen met schildpad Karolien hun vrolijke en soms knettergekke avontuurtjes in gagstrips van één pagina. In dat universum is het hondje het meest pientere schepsel, leidt Bollie een zalig kinderlijk bestaan en zijn de volwassenen – en zeker de politieagenten – niet de meest snuggere. Vriendelijke humor in losse tekenstijl en een geijkte formule waar weinig sleet op zit. Geschikt voor lezers vanaf ca. 9 jaar. Achtste deel*; alle delen van deze stripreeks zijn afzonderlijk leesbaar.

Over Roba

Jean Roba (Schaarbeek, 28 juli 1930 - Brussel, 14 juni 2006) was een Belgisch illustrator en stripauteur.

Midden jaren 50 startte hij als illustrator in de reclamewereld om er als studiochef te eindigen. Deze stiel leerde hem om op een efficiënte wijze te tekenen.

In 1957 begon hij illustraties te maken voor educatieve albums en de tijdschriften van Dupuis (waaronder het stripweekblad Spirou (Robbedoes)) via het agentschap World Press. Hij kreeg voor Spirou onder meer als opdracht de wekelijkse voorpagina te tekenen. In 1958 tekende hij voor het blad zijn eerste strips: De dappere chauffeur en Hoe Troje aan het licht kwam, beiden in de reeks De verhalen van Oom Wim. Dat deed hij onder de naam "Robeddy", wat ook verwijst naar tekenaar Eddy Paape, die de verhalen inktte.

Eind jaren 50 werd hij door André Franquin als medewerker aangeworven voor de reeks Robbedoes en Kwabbernoot. Franquin had toen zijn handen vol met het ex…Lees verder op Wikipedia