Boek
Nederlands

Schittering van de zon

Nora Roberts (auteur), Els Papelard (vertaler)
Als een overspannen vrouw Amerika ontvlucht en op het Ierse platteland de mythen en sagen van die streek optekent, begint er een nieuw leven voor haar.
Onderwerp
Ierland
Titel
Schittering van de zon
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Els Papelard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Jewels of the sun
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Harlequin Holland, 2013
318 p.
ISBN
9789034754042 (paperback)

Besprekingen

Deeltje uit een reeks romantische pockets van Amerikaanse oorsprong. Deze bestsellerauteur heeft haar eigen reeksen bij de uitgeverij. Eerste deel uit de trilogie 'De Gallaghers van Ardmore'. Gedeprimeerd door haar scheiding arriveert psychologe Jude Frances Murray vanuit Chicago in Ierland, het land van haar voorouders. Ze trekt zich terug in de cottage van haar grootmoeder. Al snel wordt Jude geobsedeerd door de mythen en sagen van die streek en besluit ze deze verhalen op te schrijven. Ze wordt daarbij geholpen door Aiden Gallagher, eigenaar van de lokale pub, een Ier in hart en nieren. Enkele globale gegevens over de reeks: traditioneel rollenpatroon, redelijke stijl en karaktertekening, romantische sfeer met spanningselementen, rijke milieus, conventioneel, weinig seks. Verhalen van een iets langere adem dan de doorsnee triviaalpockets en voorzien van enig avontuur. Kleine druk.

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia