Het lied van de getijden

Nora Roberts (auteur), Els Papelard (vertaler)
Een verlegen jongen met een passie voor boten en de zee moet zijn verleden verwerken voordat hij van een vrouw kan houden.
Titel
Het lied van de getijden
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Els Papelard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rising tides
Uitgever
[Amsterdam]: HarperCollins, 2016
350 p.
ISBN
9789402707700 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Ethan, een van de drie verwaarloosde jongetjes die Ray en Stella Quinn destijds liefdevol opnamen in hun familie, is inmiddels een volwassen man geworden. Hij vangt oesters en krabben en weet alles van de zee en boten. Samen met zijn broers Cam en Philip runt hij een ambachtelijk bouwbedrijf voor boten. Daarnaast hebben de broers de taak te zorgen voor een tienjarige jongen die hun vader vlak voor zijn dood heeft aangenomen. Ondanks zijn nachtmerries is Ethan een rots in de branding voor zijn omgeving en niet gauw uit evenwicht te brengen. Maar wat gebeurt er met hem als hij keer op keer zijn jeugdvriendin Grace Monroe tegenkomt? Ze is pas gescheiden en zorgt voor haar dochtertje Aubrey. Tweede deel in het vierluik ‘Chesapeake Bay saga’, goed afzonderlijk te lezen (deel 1: ‘De ziel van de zee’*). In elk deel staat een andere broer centraal. Enigszins voorspelbaar en wat langgerekt romantisch verhaal, met enige psychologische verdieping over jeugdtrauma’s. Speelt zich af eind vorige ee…Lees verder

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia

Suggesties