Boek
Nederlands
Aan de kust van Ierland, het land van grillige kliffen, groene velden en prachtige legendes, ligt het mooie dorpje Ardmore. Levendig middelpunt is Gallagher's Pub, waar het altijd behaaglijk is, waar het bier schuimt in de glazen en waar Aidan, Shawn en Darcy Gallagher voor iedereen een luisterend oor hebben. Darcy wil een rijke man om ooit ver weg van Ardmore een luxeleven te leiden. Met de
Onderwerp
Ierland
Titel
Hart van zee
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Els Papelard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Heart of the sea
Parallelle titel
Hart van de zee
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Harlequin Holland, 2013
318 p.
ISBN
9789034754066 (paperback)

Besprekingen

Deel uit een reeks romantische paperbacks van Amerikaanse oorsprong; deze bestsellerauteur heeft haar eigen reeksen bij de uitgeverij. Dit is het derde deel uit de trilogie 'De Gallaghers van Ardmore', spelend in een dorpje in Ierland. In dit deel keert een Ierse man uit Amerika terug naar zijn roots om samen te werken met de vrouwen uit de familie Gallagher en hun traditionele pub in Ardmore. Op een van de vrouwen wordt hij verliefd. Enkele globale gegevens over de trilogie: traditioneel rollenpatroon, redelijke stijl en karaktertekening, romantische sfeer met spanningselementen, rijke milieus, conventioneel, weinig seks. De eerdere delen zijn 'Schittering van de zon' en 'Tranen van de maan'*. Kleine druk.

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia