De ziel van de zee

Nora Roberts (auteur), Els Papelard (vertaler)
Na de dood van de oude Quinn moet diens oudste zoon zorgen voor een door zijn vader onlangs aangenomen 10-jarige jongen.
Titel
De ziel van de zee
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Els Papelard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sea swept
Uitgever
[Amsterdam]: HarperCollins, 2016
350 p.
ISBN
9789402707601 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Deze romantische roman speelt zich af aan de oostkust van Amerika en is de eerste van een vierluik over de gebroeders Quinn. Cameron, de oudste, is een vrijbuiter die zijn geld verdient als beroepszeiler en autoracer. Hij houdt van snelle vervoersmiddelen en snelle vrouwen en denkt allerminst aan een leven als huisvader. Als zijn geliefde vader plotseling komt te overlijden, wordt alles anders. Hij gaat naar huis waar hij ontdekt dat zijn vader vlak voor zijn dood een tienjarige jongen had aangenomen. Die nogal lastige jongen, Seth, is nu de verantwoordelijkheid van Cameron en zijn broers (ook eens aangenomen door het liefhebbende echtpaar Quinn). De volwassen mannen doen hun best om een geschikt thuis voor Seth te maken. Hun taak wordt niet makkelijker gemaakt door de komst van een mooie, maar moeilijke maatschappelijk werkster die moet beslissen of Seth uit huis geplaatst moet worden. Het verhaal leest vlot weg en alle hoofdpersonen komen tot leven dankzij de realistische dialoog en…Lees verder

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia

Suggesties