Boek
Nederlands
Als een jonge weduwe verliefd is geworden op de zoon van haar werkgever, probeert het familiespook hun liefde te dwarsbomen.
Extra onderwerp
ROM, vrouwen, gevoelens, Feel good
Titel
De rode lelie
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Els Papelard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Red lily
Uitgever
Amsterdam: Harlequin Holland, 2015
382 p.
ISBN
9789034754530 (paperback)

Besprekingen

Deeltje uit een reeks romantische pockets van Amerikaanse oorsprong. De bestsellerauteur heeft haar eigen reeksen bij de uitgeverij. Dit is het derde deel uit de trilogie 'De bloementuin van Harper House' over drie vrouwen die elkaar op een keerpunt in hun leven ontmoeten. Enkele globale gegevens over de reeks: traditioneel rollenpatroon, redelijke stijl en karaktertekening, romantische sfeer met spanningselementen, rijke milieus, conventioneel, weinig seks. Verhalen van een iets langere adem dan de doorsnee triviaal pockets en voorzien van enig avontuur. Door het grotere aantal bladzijden soms ook wat langdradig. Pocket met kleine druk.

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia