Een jonge vrouw heeft leren leven met de gruwelijke misdaden die haar vader pleegde en leidt een succesvol bestaan als fotograaf; dan lijkt het verleden weer tot leven te komen.
Titel
De obsessie
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Jolanda te Lindert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The obsession
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2016
461 p.
ISBN
9789022576366 (paperback)

Besprekingen

Vlak voor haar twaalfde verjaardag moet Naomi Bowes ontdekken dat haar vader een gruwelijk monster is. Ze leert er, in tegenstelling tot haar moeder, mee te leven en bouwt met behulp van haar familie in New York een goed en succesvol leven op als fotograaf. Wel blijft ze altijd op haar hoede als er mensen in de buurt zijn en heeft ze nog regelmatig nachtmerries. Ze prefereert te leven in haar eentje, zonder vastigheid, en trekt voor haar werk de wereld rond. Totdat ze een huis vindt in de buurt van Seattle, verliefd wordt op het uitzicht en besluit om het te kopen. Fase één van het settelen is begonnen. En dan gaat het sneller dan verwacht. Ze ontmoet Xavier Keaton, die door haar reserves heen breekt en haar verleden accepteert zonder vragen te stellen. Haar verdedigingsmuur tegen de boze buitenwereld brokkelt af, totdat de nachtmerries heel dichtbij tot leven lijken komen. Uitstekend geschreven, spannend en romantisch misdaadverhaal met een boeiend plot, interessante karakters en moo…Lees verder

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia