Boek
Nederlands

Vampierparty

Nico De Braeckeleer (auteur), Frieda Van Raevels (illustrator)
+1
Vampierparty
×
Vampierparty Vampierparty
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Tijdens de jaarlijkse vampierparty veranderen om middernacht drie volwassen in ijsbeelden. De Boe!kids hebben drie uur de tijd om de dader te vinden en de betovering ongedaan maken. AVI-M6. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Magie, Vampiers
Leesniveau
AVI M6, AVI 7
Titel
Vampierparty
Auteur
Nico De Braeckeleer
Illustrator
Frieda Van Raevels
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2019
94 p. : ill.
ISBN
9789463830010 (hardback)

Besprekingen

Los te lezen (hoofdpersonen worden geïntroduceerd, maar monsterwereld niet) deel uit een detectiveserie over de ‘Boe-kids’, monsterkinderen in verschillende vormen die steeds problemen oplossen. Ook in dit deel moeten Boe (spook), (vam)Pier, (mum)Mie, Wolf, (heksenmeisje) Pas en (monster van Loch) Nes de problemen die anderen veroorzaken oplossen. Nu worden tijdens de jaarlijkse vampierparty van de vampierfamilie van Pier een drietal volwassen in ijsbeelden veranderd. Het is aan de Boe!kids om binnen drie uur te zorgen dat zij de dader vinden en de betovering ongedaan maken. Er zijn 21 korte hoofdstukken en veel kleurrijke tekeningen die het verhaal ondersteunen. Technisch (AVI-M6) en inhoudelijk (niet te spannend) afgestemd op lezers vanaf ca. 9 jaar (groep 5 t/m 7). De serie is duidelijk bedoeld om te gebruiken bij het technisch leesonderwijs op de basisschool, maar ook geschikt om thuis op het juiste niveau te lezen.

Over Nico De Braeckeleer

Nico De Braeckeleer (Dendermonde, 8 april 1974) is een Belgische scenarist en auteur. Hij begon als scenarist voor F.C. De Kampioenen (Eén) en voor Alexander (Ketnet). Hij bedacht daarnaast het concept voor de televisiereeks Zeppe & Zikki (VTM) en schreef er 5 afleveringen voor. Daarnaast verschijnen er regelmatig kortverhalen, romans voor volwassenen, jeugdboeken, strips en kinderboeken van zijn hand. Zijn bekendste jeugdboekenreeksen zijn "ADEM" en BRON" (sf young adultseries), "BOE!kids" en "AstroKidz" (een fantasy en sf AVI-reeks), "Het Kattenmeisje", een reeks over een meisje dat zichzelf in een kat kan veranderen (vanaf 8 jaar), "Manon op de manege", voor paardenliefhebbers vanaf 8 jaar, zijn voetbalreeks "Soccer City" voor lezers vanaf 8 jaar, en zijn Vampier-reeks. Hij schreef ook de scenario's voor de strips van "De Sportsbende" en van "GameKeepers". Nico schrijft ook TV- en filmscripts, waaronder in 2013-2014 dialogen voor de VTM-soap "Familie…Lees verder op Wikipedia

Suggesties