Boek
Nederlands

Het pimpelpaarse Polderspook

Marc De Bel (auteur), Leilah Lierman (auteur), Michaël Vincent (illustrator)
+1
Het pimpelpaarse Polderspook
×
Het pimpelpaarse Polderspook Het pimpelpaarse Polderspook
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Het pimpelpaarse Polderspook / Marc de Bel, Leilah Lierman ; met tek. van Michael Vincent
Auteur
Marc De Bel Leilah Lierman
Illustrator
Michaël Vincent
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Tingel, 2007
107 p. : ill.
ISBN
9789077060605

Besprekingen

De twee fantasiewezens Piepel en Soeza gaan logeren bij tante Salie in de Uitkerkse Polder. Daar besluiten ze het geneeskrachtige melkkruid te gaan zoeken om een ziek muisje beter te maken. Onderweg beleven ze van alles, zoals slecht weer, een monster en verdwaald raken. Het verhaal speelt zich af in een echt bestaand natuurgebied, waarvan op beide schutbladen een kaartje met de gebeurtenissen uit het verhaal is getekend. Het boek kan onafhankelijk van de andere boeken uit de serie over de Boeboeks worden gelezen, hoewel het lastig is om in het verhaal te komen wanneer je de familie van de Boeboeks nog niet kent. Het verhaal is verdeeld in korte hoofdstukken. Het taalgebruik is niet moeilijk, terwijl de stijl door het vele gebruik van bijvoeglijk naamwoorden nogal bombastisch is. Het bevat vele zwart-wit pentekeningen. Geen bijzonder boek. Vanaf ca. 9 jaar.

Het pimpelpaarse Polderspook

De Boeboeks Piepel en Soeza zijn door het dolle heen. Ze mogen op vakantie naar de Uitkerkse Polder. Daar gaan ze logeren bij tante Salie. Tante Salie is een Zeebiesboeboek, een zeldzame soort die alleen in gebieden bij de zee leeft. Ze is een kwieke genezeres, die het vreselijk druk heeft in haar kruidenhol. Ze had voorgesteld dat Piepel en Soeza haar een handje kwamen helpen. Alles gaat goed tot Micra, een ziek muisje, het hol wordt binnengebracht. Het diertje heeft hevige maagkrampen. Het enige kruid dat hem kan genezen, het melkkruid, is op. Jammer genoeg is dit alleen te vinden voorbij de Uilenberm, ver weg van het hol van tante Salie. Piepel en Soeza zijn bereid de gevaarlijke tocht te wagen. Ze krijgen hulp van Gretta de zilverreiger. Hun tocht verloopt niet zonder problemen en is helemaal in de stijl van de andere Boeboeksavonturen. Aan het eind valt alles netjes op zijn plooi, keert de rust weer en geneest Micra vliegensvlug! Het avontuur speelt zich af in een weidevogelge…Lees verder

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fruitpunchline

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties