Boek
Nederlands

De niet zo enge buurman

Manon Sikkel (auteur), Katrien Holland (illustrator)
+1
De niet zo enge buurman
×
De niet zo enge buurman De niet zo enge buurman
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Roxy, Linde en Max wonen in de straat bij Grover, een enge man. Maar eigenlijk wil hij alleen maar vrienden maken. De kinderen geven Grover een make-over. Is dat nu wel zo'n goed idee? Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Vriendschap, Buren
Titel
De niet zo enge buurman
Auteur
Manon Sikkel
Illustrator
Katrien Holland
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2017
137 p. : ill.
ISBN
9789024579006 (hardback)

Besprekingen

Roxy woont naast een man die Grover heet. Hij is een beetje dik, heeft zwarte tanden (op één gouden tand na) en lang vettig haar. Hij schiet het liefst met zijn luchtbuks op vogels. Geen wonder dat Roxy een beetje bang voor Grover is. Als Kanarie Pietje, het vogeltje van haar vriendin Linde, per ongeluk in de tuin van Grover terechtkomt, moeten ze toch iéts. Gelukkig is overbuurjongen Max nergens bang voor. Zijn oma is immers geheim agent (van het boek 'Geheim agent oma'*). Hij durft wel aan te bellen. Is de buurman wel zo eng als hij lijkt? Het verhaal is met veel humor geschreven door de meervoudige Kinderjury-winnaar. Het lettertype is prettig en groot, zodat ook beginnende lezers en kinderen die moeite met lezen hebben het zullen oppakken. De illustraties van Katrien Holland passen helemaal bij de sfeer van het verhaal. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Manon Sikkel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Manon Sikkel

Manon Sikkel (1965) is journalist, psycholoog en schrijfster van kinderboeken.

Levensloop

Sikkel bracht haar jeugd door in Hilversum, alwaar ze school liep aan het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum. Ze studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook studeerde ze enige tijd aan de London School of Economics.

Als journaliste was en is ze verbonden aan diverse bladen. Naast haar journalistieke activiteiten heeft ze allerlei boeken over uiteenlopende onderwerpen geschreven, zoals over koken, psychologie en interviews. Sinds 2010 legt ze zich vooral toe op het schrijven van kinderboeken. Daarnaast geeft ze les aan de Schrijversvakschool in Amsterdam.

Haar kinderboek Is liefde besmettelijk? door Izzylove is bekroond met de Hotze de Roosprijs 2009 en de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2012 won ze voor het eerst de prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 2013 won ze zowel de prijs van de Nederlandse …Lees verder op Wikipedia

Suggesties