Boek
Nederlands

De beste juf van de hele wereld

Manon Sikkel (auteur), Marja Meijer (illustrator)
+1
De beste juf van de hele wereld
×
De beste juf van de hele wereld De beste juf van de hele wereld
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Marie (ik-persoon) zit op een superfijne school midden in het bos en heeft de beste juf van de wereld. Maar daar denkt de inspectie anders over. De school moet sluiten en samengaan met de Domorenschool uit Beekjesdal. Hoe kunnen Marie en haar vrienden dit voorkomen? Met veel grappige zwart-witte tekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Leraren, Schoolleven
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
De beste juf van de hele wereld
Auteur
Manon Sikkel
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2022 | Andere uitgaven
162 p. : ill.
ISBN
9789048741595

Besprekingen

Marie (ik-persoon) is dolgelukkig op de beste school van de hele wereld. Ze heeft de liefste juf en leuke klasgenoten. Op een dag krijgt Marie het slechte nieuws dat haar school gaat fuseren met een andere niet zo leuke school. Niet alleen moet haar school sluiten, maar er is ook een wedstrijd voor de beste juf van de hele wereld. Marie weet zeker dat haar juf Rachida die kan winnen, maar de juf houdt niet van wedstrijden. Samen met haar vrienden bedenkt Marie een aaneenschakeling van creatieve plannen om haar juf te redden. Marie is een zelfstandig en ondernemend meisje, dat niet bang is om te vechten voor waar ze van houdt. Met twee vaders en goede vrienden, leert ze de grenzen opzoeken van wat ze zelf aankan. Het verhaal is luchtig en voortdurend grappig door komische situaties en het perspectief van de kinderen. De vele illustraties (op vrijwel elke spread) dragen veel bij aan de humor. Ook de vele dialogen worden op speelse wijze in de tekst weergegeven en worden vaak aangevuld d…Lees verder

Over Manon Sikkel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Manon Sikkel

Manon Sikkel (1965) is journalist, psycholoog en schrijfster van kinderboeken.

Levensloop

Sikkel bracht haar jeugd door in Hilversum, alwaar ze school liep aan het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum. Ze studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook studeerde ze enige tijd aan de London School of Economics.

Als journaliste was en is ze verbonden aan diverse bladen. Naast haar journalistieke activiteiten heeft ze allerlei boeken over uiteenlopende onderwerpen geschreven, zoals over koken, psychologie en interviews. Sinds 2010 legt ze zich vooral toe op het schrijven van kinderboeken. Daarnaast geeft ze les aan de Schrijversvakschool in Amsterdam.

Haar kinderboek Is liefde besmettelijk? door Izzylove is bekroond met de Hotze de Roosprijs 2009 en de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2012 won ze voor het eerst de prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 2013 won ze zowel de prijs van de Nederlandse …Lees verder op Wikipedia

Suggesties