Strip
Nederlands

Rancune

Hermann (auteur)
Jeremiah wordt ontvoerd door de handlangers van de mysterieuze ‘Mevrouw’. Kurdy doet een poging hem te bevrijden, maar de situatie wordt complexer als er een oude vijand in de stad opduikt. Ballonstrip in kleur.
Titel
Rancune
Auteur
Hermann
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Rancune
Uitgever
Antwerpen: Dupuis, 2022
46 p. : ill.
ISBN
9789031439379 (paperback)

Besprekingen

Het negenendertigste deel in de post-apocalyptische stripserie ‘Jeremiah’ van Hermann Huppen. Niets verloopt volgens plan voor Jeremiah en Kurdy. Terwijl de man met de helm gevangen zit in een smerige gevangenis, wordt Jeremiah ontvoerd door de handlangers van de mysterieuze ‘Mevrouw’. Kurdy, even gewelddadig als vindingrijk, bevrijd zichzelf met behulp van zijn celgenoot. Samen proberen ze Jeremiah te bevrijden. De situatie wordt nog ingewikkelder wanneer een oude vijand in de stad opdaagt. ‘Rancune’ is scherp en snel geschreven, met kunstzinnige aquareltekeningen in donkere, grauwe kleuren. Hermann (1938) is een wereldberoemde Belgisch-Canadese stripschrijver en -tekenaar. Hij schreef meer dan dertig boeken en zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Over Hermann

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Hermann Huppen (Bévercé, 17 juli 1938) is een Belgisch stripauteur. Hij is beter bekend onder zijn auteursnaam Hermann.

Biografie

Hij groeide op in Bévercé nabij Malmédy dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door Duitsland was geannexeerd. Later verhuisde hij met zijn moeder naar Sint-Gillis waar hij een beroepsopleiding tot schrijnwerker volgde. Na zijn studie volgde hij nog een avondopleiding architectuur en binnenhuisdecoratie aan de Brusselse Academie voor Schone Kunsten. Op zijn achttiende verhuisde zijn gezin naar Canada, maar na drieënhalf jaar keerde hij met zijn moeder terug naar België. Na zijn huwelijk kwam hij via zijn schoonbroer Philippe Vandooren in contact met het stripverhaal. Op vraag van die laatste tekende Hermann een strip voor het scoutsblad Plein-Feu.

Hermann debuteerde als stripkunstenaar in 1964 in de studio Greg. In 1965 debuteerde hij in stripblad Robbedoes in De verhalen van Oom …Lees verder op Wikipedia