Boek
Nederlands

Waar is Nero?

Hec Leemans (auteur), Swerts (illustrator), Vanas (illustrator)
marc past op nero. ze gaan naar het bos. paulien is er ook. ze gooit een bal. en weg is nero! maar waar is hij nu? paulien gaat op zoek… Dit verhaal is speciaal geschreven op maat van beginnende lezertjes met leesniveau AVI M3 / AVI 1. Het leesniveau AVI M3 / AVI 1 komt overeen met de gemiddelde leesvaardigheid in het midden van het eerste leerjaar / groep 3.
Onderwerp
Honden, Voetbal
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Waar is Nero? / scenario en illustraties Hec Leemans, Swerts & Vanas ; bewerking naar AVI Inge Bergh
Auteur
Hec Leemans
Illustrator
Swerts 1966- Vanas
Bewerker
Inge Bergh
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard uitgeverij, 2020
[26] p. : ill.
ISBN
9789002270468 (hardback)

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia

Suggesties