Boek
Nederlands

Blessuretijd

Gerard Van Gemert (auteur), Mark Janssen (illustrator)
Stijn en Storm spelen hun eerste seizoen bij Kick '69. Stijns concurrent Maikel zit hem behoorlijk dwars. Als er verdachte dingen gebeuren in een leegstaande villa bij hun oefenveldje gaan de jongens op onderzoek uit. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Titel
Blessuretijd
Auteur
Gerard Van Gemert
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2008
146 p. : ill.
ISBN
9789044809190

Besprekingen

Blessuretijd is het vierde deel van de reeks 'De Voetbalgoden', een serie over de belevenissen van de vrienden Stijn en Storm. In dit deel spelen de twee jongens hun eerste seizoen bij voetbalclub Kick '69. Ze zetten hun beste beentje voor tijdens de trainingen en de wedstrijden, maar algauw krijgt Stijn het moeilijk. Hij wordt nl. voortdurend gepest door Maikel, die een concurrentiestrijd met hem aangaat. Gelukkig gelooft de trainer in Stijns capaciteiten en wordt hij in belangrijke wedstrijden ingezet. Op het veld kan hij Maikel wat terugdringen, maar naast het veld triomfeert zijn concurrent wanneer hij Stijns vriendinnetje Femke inpikt. De gemoederen laaien hoog op. Ondertussen gaat het ook minder goed met hun idool Bert Pringel, die zo uit vorm is dat hij misschien niet geselecteerd wordt voor de WK-kwalificatiewedstrijd. Stijn en Storm stellen voor om samen met Bert te trainen om hem terug in vorm te krijgen. Wanneer Bert uiteindelijk toch geselecteerd wordt en met zijn t…Lees verder
Stijn en Storm kunnen aardig voetballen en spelen, op uitnodiging, hun eerste seizoen bij Kick '69. Daar krijgen ze te maken met de onsympathieke Maikel, die Stijn ook op het terrein van de liefde dwarsboomt. Naast deze perikelen gebeuren er verdachte dingen in de leegstaande villa bij hun oefenveldje. De onverschrokken Storm gaat op onderzoek uit, zodat Stijn wel mee moet. Dat leidt tot een onverwachte ontdekking, waarbij ook hun meester betrokken is. Zo spelen er verschillende onderwerpen in dit vierde deel over de Voetbalgoden*. Het taalgebruik is stijf, waarbij alles expliciet, ten overvloede wordt toegelicht, met (voor de doelgroep wel interessante) uitwijdingen over spelverloop. Ook de enkele illustraties in grijstinten zijn nogal stijf. De al langer lopende voetbalserie 'De Wilde Voetbalbende' (Joachim Masannek, Ploegsma) is met veel meer vaart geschreven. Wensvervullend verhaal voor weinig eisende lezers, vooral jongens, vanaf ca. 9 jaar.

Suggesties