Boek
Nederlands

Nieuw talent

Fred Diks (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Dennis, de eerste keeper van Koens elftal, vertrekt naar Engeland. Maar tweede keeper Arthur twijfelt tussen de muziek en keepen. Bang als hij is voor zijn fanatieke vader durft hij niet te kiezen. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Titel
Nieuw talent
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, [2018]
141 p. : ill.
ISBN
9789020669275 (hardback)

Besprekingen

In dit deel uit de serie 'Koen Kampioen' heeft Koens ploeg een keeperprobleem. Eerste keeper Dennis vertrekt naar Engeland en Arthur twijfelt tussen de muziek en keepen. Bang als hij is voor zijn fanatieke vader durft hij niet te kiezen. Maar als hij bij Koen logeert, komt Koen niet alleen met een mogelijke oplossing, maar maakt hij Arthur ook weer blij. De populaire serie gaat al vijftien jaar over Koen die gek is op voetballen. Er is een serie voor een jonge doelgroep vanaf ca. 7 jaar en een voor een iets oudere doelgroep, vanaf ca. 9 jaar. Het taalgebruik is niet moeilijk, mede omdat er veel dialoog gebruikt wordt. Het verhaal zelf heeft niet zoveel om het lijf maar de doelgroep zal voldoende spanning voelen en smullen van het vaak gedetailleerd vertelde wedstrijdverloop. Hoewel de avonturen elkaar opvolgen (ook op dit deel kan makkelijk een aansluitend vervolg geschreven worden) is het boek zelfstandig te lezen. Het bevat enkele zwart-witte illustraties, ingekleurd met grijstinten…Lees verder

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (Gaanderen, 1 juli 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties