Boek
Nederlands

Koen Kampioen wil naar Stark

Fred Diks (auteur), Wout Weghorst (inleider), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Koen Kampioen wil naar Stark
×
Koen Kampioen wil naar Stark Koen Kampioen wil naar Stark
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Sportzaak Sport Totaal viert feest en deelt krasloten uit. De prijs is een bezoek aan de favoriete club van Koen, voetbalclub Stark. Koen bedenkt met zijn vrienden allerlei manieren om het winnende kraslot te bemachtigen. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Leesniveau
AVI M5, AVI 5
Titel
Koen Kampioen wil naar Stark
Auteur
Fred Diks
Inleider
Wout Weghorst 1992-
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, [2018]
74 p. : ill.
ISBN
9789020648669 (hardback)

Besprekingen

Voetballer Koen Kampioen scoort regelmatig en wint dus vaak met zijn club. Hij is zelf fan van voetbalclub Stark en droomt ervan ooit bij die club te mogen voetballen. Sportzaak Sport Totaal viert feest en deelt krasloten uit bij aankoop van hun artikelen. De prijs is een bezoek, met alles erop en eraan, aan de favoriete club van Koen: voetbalclub Stark. Koen bedenkt met zijn vrienden allerlei manieren om het winnende kraslot te bemachtigen. Vlot leesbaar verhaal voor voetballiefhebbers. Het verhaal bestaat uit korte hoofdstukken en is in de tegenwoordige tijd geschreven. De tekst is gedrukt in een groot lettertype en een ruime bladspiegel, AVI-M5. Met eenvoudige zwart-witillustraties en een voorwoord van voetballer Wout Weghorst. Dit is het achttiende deel uit de serie 'Koen Kampioen' en is te lezen zonder voorkennis van de andere delen. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (Gaanderen, 1 juli 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties