Boek
Nederlands

Koen Kampioen wil naar het EK

Fred Diks (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Koen Kampioen wil naar het EK
×
Koen Kampioen wil naar het EK Koen Kampioen wil naar het EK

Koen Kampioen wil naar het EK

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Koen mag meedoen met het voetbalelftal Oranje onder 15. Hij wil graag met het team naar het EK. Maar dan moeten ze zich wel eerst zien te plaatsen. Als een tv-ploeg het team filmt tijdens een training, komt Koen wel erg veel aan het woord. Wat vinden zijn oude vrienden daarvan? Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Titel
Koen Kampioen wil naar het EK
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2021
128 p. : ill.
ISBN
9789020669299 (hardback)

Besprekingen

Koen wordt geselecteerd voor Oranje onder 15 jaar. Met het team spelen ze, voorbereiding op het kwalificatietoernooi voor het EK, een oefenwedstrijd tegen Duitsland. Tijdens een training komt een filmploeg langs voor een uitzending over jong talent. Als Koen wordt geïnterviewd, moet hij zich van de presentator flitsender voordoen dan hij in werkelijkheid is. Zijn vrienden van zijn oude voetbalclub FC Top vinden hem dan ook maar een opschepper. Koen praat het met hen uit zodat hij met een goed gevoel aan het kwalificatietoernooi kan beginnen. Door zware blessures en schorsingen verlopen de wedstrijden niet bepaald gunstig. De laatste wedstrijd tegen thuisland Frankrijk wordt dan ook beslissend. In vlotte stijl en met veel dialogen geschreven voetbalverhaal zonder moeilijke woorden, gezet in een schreefloze letter en in een overzichtelijke bladspiegel. Met enkele passende zwart-witillustraties ingekleurd met grijstinten. Het voorwoord is van Ajax trainer Erik ten Hag. Zelfstandig te lez…Lees verder

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (Gaanderen, 1 juli 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties