Boek
Nederlands

Koen kampioen speelt in Italië

Fred Diks (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Koen kampioen speelt in Italië
×
Koen kampioen speelt in Italië Koen kampioen speelt in Italië

Koen kampioen speelt in Italië

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Koen en Renske mogen met Renskes vader mee naar Italie͏̈. Maar ze moeten met FC Top de bekerfinale spelen. Wat nu? AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Titel
Koen kampioen speelt in Italië
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Uitgever
[Alkmaar]: Kluitman, 2012
59 p. : ill.
ISBN
9789020648560

Besprekingen

Koen en zijn vriendin Renske hebben een probleem. Ze moeten met FC Top de bekerfinale spelen. Maar Renskes vader heeft voor dezelfde periode een uitnodiging gekregen voor een reünie van zijn oude profclub in Italië. En Renske en Koen mogen mee om daar de voorwedstrijd te spelen. Maar ze kunnen FC Top toch niet in de steek laten? Pretentieloos verhaaltje uit de Koen Kampioen-reeks, waarvan nu ook een tv-serie is gemaakt, dat zonder twijfel in een behoefte voorziet. Met de voetballende Renske zal het boek zeker ook meisjes aanspreken. Bevat acht hoofdstukken en is voorzien van meerdere zwart-witillustraties die bij het verhaal passen, maar weinig toevoegen, AVI-M5. Op het serie-omslag spelen Renske en Koen in een vol voetbalstadion. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (Gaanderen, 1 juli 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties