Boek
Nederlands

Koen Kampioen komt in actie

Fred Diks (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
De trainer van het elftal van Koen Kampioen stapt over naar een andere club. Koen en zijn team komen in actie om hem weer terug te halen. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Extra onderwerp
AVI AVI 7, AVI AVI-E5
Leesniveau
AVI 7, AVI E5
Titel
Koen Kampioen komt in actie
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2017
64 p. : ill.
ISBN
9789020648720 (hardback)

Besprekingen

Wanneer Sebastiaan van de Broek, de trainer van het elftal van Koen, overstapt naar de andere voetbalclub in het dorp, zijn alle spelers verontwaardigd en teleurgesteld. Ze besluiten actie te ondernemen, zodat Broekie weer terugkomt. Een boek in de serie Klavertjes voor het aanvankelijk lezen over Koen Kampioen. Het verhaal is in een vlotte stijl met veel dialogen geschreven. Korte zinnen, zonder moeilijke woorden, gezet in een grote, schreefloze letter en in een overzichtelijke bladspiegel (ruime marges, ruime interlinie). Tussen de tekst zijn vele zwart-wittekeningen, ingekleurd met grijstinten, opgenomen die goed bij het verhaal passen. De omslagillustratie toont het elftal van Koen met een spandoek. Het verhaal heeft niet veel om het lijf en blijft wat oppervlakkig. Het is positief dat er in het elftal ook twee meisjes meespelen, zonder dat er extra aandacht aan wordt besteed. Voor kinderen vanaf ca. 8 jaar die graag over voetbal lezen.

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (Gaanderen, 1 juli 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties