Boek
Nederlands

Koen Kampioen gaat op kamp ; Koen Kampioen in de krant

Fred Diks (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Koen Kampioen gaat op kamp ; Koen Kampioen in de krant
×
Koen Kampioen gaat op kamp ; Koen Kampioen in de krant Koen Kampioen gaat op kamp ; Koen Kampioen in de krant

Koen Kampioen gaat op kamp ; Koen Kampioen in de krant

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Twee verhalen over Koen Kampioen en zijn teamgenoten van FC Top. Ze gaan op voetbalkamp. Als je het boek omdraait, lees je hoe Koens vader opschept over hoe goed hij vroeger kon voetballen. Maar is dat wel zo? AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
Koen Kampioen gaat op kamp ; Koen Kampioen in de krant
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2019
128 p. : ill.
Aantekening
Keerdruk
ISBN
9789020648676 (hardback)

Besprekingen

Bundeling van twee boeken (in keerdruk) over Koen Kampioen. In 'Koen Kampioen gaat op kamp'* (heruitgave 2011) heeft Broekie, de trainer van Koen bij FC Top, een grote verrassing: alle spelers gaan op voetbalkamp. Iedereen is erg benieuwd wat ze allemaal tijdens het kamp gaan doen. Omkeerboek met aan de andere kant 'Koen Kampioen komt in de krant' (2004, ook in de bundel '3x Koen Kampioen'** in 2012) waarin Koens vader opschept over hoe goed hij vroeger kon voetballen. Maar als Koens team tegen de ouders moet spelen, wordt alles anders. Vlot leesbare verhalen met veel dialoog en een inhoud die niet al te diep graaft. De in grote letter gedrukte tekst wordt afgewisseld met zachte zwart-witillustraties. Voor veel kinderen vanaf 7,5 jaar zijn deze boekjes een feest van herkenning: ze lezen lekker snel, ze kunnen zich identificeren met de hoofdpersonen en ze kunnen als beginnende lettervreters achter elkaar de hele serie lezen. AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (Gaanderen, 1 juli 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties