Boek
Nederlands

Koen kampioen in de hoofdrol

Fred Diks (auteur), Ronald Koeman (inleider), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Koen kampioen in de hoofdrol
×
Koen kampioen in de hoofdrol Koen kampioen in de hoofdrol
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Het voetbalteam van Stark wordt uitgenodigd door hun oude doelman Dennis voor een oefenwedstrijd in Engeland. Helaas ziet de trainer dat niet zitten vanwege een internationaal toernooi in Duitsland. Zal Koen Dennis toch nog terug kunnen zien? Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Wedstrijden, Voetbal
Titel
Koen kampioen in de hoofdrol
Auteur
Fred Diks
Inleider
Ronald Koeman
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2019
143 p. : ill.
ISBN
9789020669282 (hardback)

Besprekingen

Een nieuwe titel in de Koen Kampioen-serie waarin Koen wat ouder is dan in de serie voor 7-jarigen. Het team van Stark wordt uitgenodigd door hun oude doelman Dennis voor een oefenwedstrijd in Engeland. Helaas ziet de trainer dat niet zitten vanwege een internationaal toernooi in Duitsland. De trainer maakt zich zorgen omdat hij het niveau van het team te laag vindt. Renske en Aukje zijn ondertussen druk bezig met het opzetten van hun nieuwe vlog. Het liefst volgen ze Koen de hele dag, maar hij heeft ander dingen aan zijn hoofd. Hij wil Dennis graag weer zien, maar hij wil ook zijn trainer tevreden stellen. En waarom is Niels de laatste tijd zo nors? Een nieuw verhaal in de succesvolle serie met dit keer een voorwoord van Ronald Koeman. Het verhaal voor voetballiefhebbers leest vlot. Voorkennis van de andere delen is niet noodzakelijk. Met enkele toepasselijke zwart-witillustraties ingekleurd met grijstinten. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (Gaanderen, 1 juli 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties