Boek
Nederlands

Het geheim van Broekie

Fred Diks (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Er is een nieuw sportveld aangelegd. Het zal met een speciale voetbalwedstrijd geopend worden. Maar Koen heeft last van zijn rug. Zal Koen weer op tijd in vorm zijn? AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
Het geheim van Broekie
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2017
62 p. : ill.
ISBN
9789020648652 (hardback)

Besprekingen

Koen is lid van FC Top. Hij scoort vaak mooie doelpunten. Daarom heet hij Koen Kampioen. Jammer genoeg heeft Koen pijn in zijn rug en kan hij niet voetballen. Dan heeft de juf groot nieuws. Het nieuw aangelegde sportveld wordt geopend met een feest en een speciale voetbalwedstrijd, gespeeld door vijftig gekozen kinderen. En ze hoeven niet goed in voetbal te zijn. Koen snapt er niks van. Dan doet trainer Broekie ook nog eens geheimzinnig over zijn nieuwe bedrijf. Is Koen weer op tijd in topvorm en mag hij meespalen? Het verhaal voor voetballiefhebbers leest vlot door het gebruik van de tegenwoordige tijd en de korte zinnen, AVI-M5. Voorkennis van de andere delen in de serie 'Koen Kampioen'* is niet noodzakelijk. Met enkele toepasselijke zwart-witillustraties. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (Gaanderen, 1 juli 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties