Boek
Nederlands
In 2045 jagen veel mensen op een schat die is achtergelaten in een virtuele wereld; de man die als eerste een sleutel bemachtigt, is ineens beroemd en in levensgevaar.
Titel
Ready player one
Auteur
Ernest Cline
Vertaler
Ralph van der Aa
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Ready player one
Uitgever
Amsterdam: Q, 2018
366 p.
ISBN
9789021409115 (paperback) 9789021414720 (paperback)

Besprekingen

Het is 2045, de wereld is er door overbevolking en uitputting van het milieu slecht aan toe. Veel mensen brengen hun tijd door in een virtuele wereld, OASIS, op zoek naar een fortuin, daar achtergelaten door de oprichter. Aanwijzingen zijn te vinden in zijn leven en de populaire cultuur van de jaren tachtig van de 20e eeuw. Ook Wade Watts doet mee en hij slaagt erin de eerste van drie sleutels te bemachtigen. Met de roem komen de bedreigingen, want ook een machtige organisatie, IOI, jaagt op de schat. Uiteindelijk heeft het verhaal een ‘happy ending’. Deze debuutroman uit 2011 heeft een aantal sterke kanten: het verhaal is origineel, heeft tempo en bevat de nodige ‘cliffhangers’, het is makkelijk voor de lezer om zich te identificeren met de hoofdpersoon, en de plot zit goed in elkaar. Vooral voor lezers die iets met computergames hebben en voor iedereen die de jaren tachtig als kind of tiener heeft ervaren is het een feest der herkenning. Verfilmd door Stephen Spielberg*. Vanaf ca. 1…Lees verder

Over Ernest Cline

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America

Ernest Christy Cline (Ashland, 29 maart 1972) is een Amerikaans schrijver van sciencefictionboeken, spoken word-artiest en scenarioschrijver.

Biografie

Ernest Cline werd geboren in 1972 in Ashland, Ohio als zoon van Faye Imogene (Williams) en Ernest Christy Cline.

In 1996 schreef Cline het scenario van de film Buckaroo Banzai Against the World Crime League, de sequel van de film The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension uit 1984. Omdat de film flopte en de filmmaatschappij failliet ging, werd deze film nooit uitgebracht maar het scenario werd verspreid via internet en kreeg heel wat aandacht. In 1998 schreef Cline het scenario van Fanboys, uitgebracht in 2009 en ook zijn filmscenario van Thundercade werd in de zomer van 2008 gekocht door Lakeshoure Entertainment.

Van 1997 tot 2001 gaf hij voordrachten van eigen werk op de Austin Poetry Slam-wedstrijde…Lees verder op Wikipedia