Makkelijk lezen
Nederlands

Gek op voetbal!

Dirk Nielandt (auteur), Mark Janssen (illustrator)
+1
Gek op voetbal!
×
Gek op voetbal! Gek op voetbal!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Jasper verhuist tegen zijn zin naar Spanje. Daar moet hij naar een nieuwe school. In de pauze wil hij graag meedoen met voetbal. Maar de beste voetballer van het schoolteam, Rosa, laat dat niet zomaar gebeuren. AVI-M5. Vanaf ca. 10 jaar.
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
Gek op voetbal!
Auteur
Dirk Nielandt
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2020
54 p. : ill.
ISBN
9789048728381 (hardback)

Besprekingen

Jasper verhuist tegen zijn zin met zijn vader naar Spanje. Hij moet naar een nieuwe school en spreekt natuurlijk nog helemaal geen Spaans. Gelukkig zitten er twee kinderen in de klas die Nederlandstalig zijn en hem kunnen helpen. In de pauze wordt er gevoetbald en Jasper doet graag mee. Maar als hij probeert Rosa, de beste voetbalster van het team, te snel af te zijn, komt hij in grote problemen. Dit spannende verhaal in de reeks 'Zoeklicht Dyslexie'* met als thema's sport en pesten, leest lekker weg en is prima gericht op de doelgroep, AVI-M5. De kleurige illustraties maken het verhaal echt af. Moeilijke woorden zijn in een andere kleur weergegeven en worden voor en achter in het boek via plaatjes uitgelegd. Ook zijn er vragen opgenomen die in de klas besproken kunnen worden. De bladspiegel is rustig met veel wit. Het boek is speciaal geschreven voor dyslectische kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Over Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is een Belgische jeugdauteur.

Hij werkt al meer dan tien jaar professioneel als scenarist voor heel wat kinderprogramma's. Hij is ook jeugdauteur en werkte met de scenario-schrijver van de Disney-klassieker Pocahontas en de eerste DreamWorks-animatiefilm The Prince of Egypt.

In de jaren negentig was hij enige tijd hoofdredacteur van het weekblad Suske en Wiske.

Tevens is hij sinds halverwege 2004 de vaste scenarist van de gag-stripreeks Klein Suske en Wiske (vanaf deel 5).

Nielandt schreef ook scenario's voor de Ketnetseries Spring en De 5e boog.

In februari 2006 werkte Nielandt aan het scenario voor de Suske en Wiske-tekenfilm De Texas Rakkers. De film verscheen in juli 2009 in de bioscoop.

Ook schreef hij afleveringen voor Vlaamse politiereeksen, zoals: Witse, Wolven en Code 37.

Verder schreef hij een aflevering voor de 21ste reeks van F…Lees verder op Wikipedia