Boek
Nederlands

Wilde dieren van het noorden

Dieter Braun (auteur)
+1
Wilde dieren van het noorden
×
Wilde dieren van het noorden Wilde dieren van het noorden

Wilde dieren van het noorden

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Kennismaking met tachtig dieren, waarvan een groot deel het moeilijk heeft door de mens, van het noordelijk halfrond. Bij grote gestileerde illustraties in natuurgetrouwe kleuren staat beknopte informatie over de leefgewoonten. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Wilde dieren van het noorden / tekst en illustraties Dieter Braun
Auteur
Dieter Braun 1966-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Die Welt der wilden Tiere im Norden
Uitgever
Hilversum: Fontaine Uitgevers, © 2017
141 p. : ill.
ISBN
9789059567726 (hardback)

Besprekingen

In drie hoofdstukken zijn tachtig dieren opgenomen uit drie werelddelen: Noord-Amerika, Europa en Azië. Per spread zijn een of twee (soms drie) dieren gestileerd, meestal groot afgebeeld in het landschap in vrij natuurgetrouwe kleuren. Van elk dier is de naam vermeld plus de Latijnse naam. Op ongeveer de helft van de prenten staat een korte tekst (op een witte achtergrond) over de leefwereld van de dieren. De tekst, die gemiddeld zes regels beslaat, bevat interessante feiten, maar is niet eenvoudig met veel samengestelde zinnen en hier en daar lastige woorden als strategie, complex en bronstijd. Ook op de pagina’s zonder tekst ontstaat een verhaal door de opstelling of groepering. De getekende dieren met hun geometrische vormen zijn verrassend expressief. Dankzij het spel met voor- en achtergrond (diepte), schaduwwerking en het gekozen perspectief kijk je de dieren in hun ziel; de schuwe ree, de snelle haas, de vreedzame moeflon, etc. Het register is vormgegeven in kleine tekeningen. …Lees verder

Over Dieter Braun

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Bogaerts, Rob / Anefo

Dieter Braun is een voormalig Duits motorcoureur. Hij werd twee keer wereldkampioen en vijf keer kampioen van Duitsland. Braun werd op 2 februari 1943 geboren in Ulm, maar groeide op in het nabijgelegen Hermaringen.

Carrière

Braun begon zijn motorsportcarrière als helper van zijn neef en later als motorcrossser met een Maico. Nadat hij regionaal jeugdkampioen werd, bouwde hij zijn Maico om en begon met succes aan een wegracecarrière. In 1965 kocht hij ongezien een van de twee Yamaha TD 1-machines die voor Duitsland bestemd waren.

1967

In 1967 werd hij Duits 350cc-kampioen met zijn Aermacchi Ala d'Oro 350. Met die machine werd hij ook 13e in de TT van Assen.

1968

In het seizoen 1968 verkocht MZ productieracers via het postorderbedrijf Neckermann. Ze waren minder snel dan de MZ-fabrieksracers, maar ook veel betrouwbaarder…Lees verder op Wikipedia