Boek
Nederlands

Uitwaaien : geluk dicht bij huis

Daphne Deckers (auteur)
+1
Uitwaaien : geluk dicht bij huis
×
Uitwaaien : geluk dicht bij huis Uitwaaien : geluk dicht bij huis

Uitwaaien : geluk dicht bij huis

Reisgids over allerlei mooie en bijzondere dingen die Nederland te bieden heeft.
Titel
Uitwaaien : geluk dicht bij huis
Auteur
Daphne Deckers
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Podium, © 2021
400 p. : ill.
ISBN
9789463810005 (hardback)

Besprekingen

Tussen de beide coronalockdowns in 2020 schreef de bekende publiciste Daphne Deckers (1968) dit boek over uitjes in eigen land. Ze begint met thuis, koken en slapen, waarna ze naar buiten gaat om uit te waaien en te fietsen in een groene omgeving. Dan komen er drie stedelijke attracties, namelijk Amsterdam, Rotterdam en Maastricht met kunst, architectuur en de heuvels van Zuid-Limburg. Verder zijn er hoofdstukken over de vier jaargetijden met aandacht voor Oranje, Groene Hart, festivals, wandelmeerdaagsen, mode, kerstmis enz. Dan komen werk en kinderen ook nog even aan de orde met tips. Er is een register met alle aantrekkelijkheden per provincie. Het boek is uiterst luchtig en beeldend beschreven met leuke wetenswaardigheden en is ruim geïllustreerd met foto’s en tekeningen in kleur en allerlei kadertekstjes er tussendoor.

Over Daphne Deckers

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door

Daphne Muriël Deckers (Nijmegen, 10 november 1968) is een Nederlands voormalig fotomodel. Deckers is schrijfster, columniste, presentatrice, actrice en scenarioschrijfster. In 1989 werkte ze bij de televisiezender RTL-Véronique, het latere RTL 4. Deckers presenteerde bij RTL Holland's Next Top Model, dat zij vanaf seizoen 2 heeft overgenomen van Yfke Sturm.

Loopbaan

Deckers verhuisde al snel na haar geboorte naar het nabijgelegen dorp Persingen. Tijdens haar studie massacommunicatie in Utrecht werd Deckers ook fotomodel. In februari 1997 poseerde ze in de Playboy.
Zij speelde als actrice enkele rollen, zoals in de Amerikaanse NBC-miniserie Remember, naar een boek van Barbara Taylor Bradford, naast onder meer Derek de Lint. Daarna speelde Deckers in de bioscoopfilm All Stars, in de VPRO-comedy Bed & Breakfast en kreeg zij een kleine rol in de James Bondfilm Tomorrow Never Dies.

Deckers pr…Lees verder op Wikipedia