Boek
Nederlands

Olympische spelen

Chris Oxlade (auteur), David Ballheimer (auteur)
+1
Olympische spelen
×
Olympische spelen Olympische spelen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
In korte hoofdstukken en met veel kleurige illustraties wordt de geschiedenis van de Olympische Spelen beschreven. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Olympische Spelen
Titel
Olympische spelen
Auteur
Chris Oxlade David Ballheimer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Eyewitness guide Olympics
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2003
62 p. : ill.
ISBN
90-45-90032-7

Besprekingen

Fraai en aantrekkelijk ogende producten maskeren veelal oppervlakkigheid, algemeenheden, lukrake samenraapsels en heel veel van hetzelfde. Niet zelden gaat het om internationale edities die een groot en gevarieerd publiek willen bereiken. Parameters bij uitstek die gehanteerd worden, zijn een zo groot mogelijke algemene deler en een zap-er-maar-snel-doorheen-principe. En die komen de authenticiteit en een gewone inhoudelijke degelijkheid allerminst ten goede. Neem Olympische Spelen, dat verscheen in de serie 'Ooggetuigen', een reeks die aanvankelijk stond voor vrij degelijke informatie.
Het zeer brede, nagenoeg onuitputtelijke onderwerp van de Olympische Spelen krijgt hier welgeteld 62 bladzijden toegemeten - mogelijkheid voor eigen notities (1 blz.), register (1 blz.) en verantwoording (1 blz.) inbegrepen. Reken daarbij nog het voorwerk van het boek en de inhoudsopgave, en je houdt nog welgeteld 52 bladzijden over. Op zich geen onoverkomelijk bezwaar. Zij worden uitgewerkt …Lees verder
Een kleurig geïllustreerd boek over tal van aspecten van 's werelds grootste sportfestijn: geschiedenis, zomer- en winterspelen, de afzonderlijke sporten, welke attributen daarbij horen, de werkers achter de schermen, de grootste kampioenen enz. Veel informatie dus, opgedeeld in piepkleine stukjes tekst, veelal bijschriften bij de vele foto's. Een soort zap-opzet lijkt het wel. Hoe helder is de verstrekte informatie? Een proefje met 'Internationaal Olympisch Comité' wijst uit, dat alle vindplaatsen via het register wel op te sporen zijn, maar dat op geen ervan echt wordt uitgelegd wat het IOC precies is en doet. Daarom voor een allereerste oriëntatie bruikbaar, maar voor echt geïnteresseerden gaat dit boek lang niet diep genoeg. Vanaf ca. 13 jaar.