Bibteam

Wie zijn we en wat doen we?

Personeel bib sept 19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het bibteam van De Letterbeek telt acht werknemers:

(Van links naar rechts:) Bart Debruyne, Ruth Ingelaere, Annelies Brackman, Marleen Lebbe, Paul Denys, Lieve Campforts (bibliothecaris), Stefaan Kempynck en  Mariska Defevere.

Missie:

Met dit team werken we aan een bibliotheek die:

  • Een thuisplek is voor de kinderen en jongeren: een kleuter die naar een verhaal luistert, een kind dat met zijn klas op bezoek komt of een tiener die snuistert in de boeken, allemaal zijn ze welkom in de bib.
  • Een plek is waar je kan bijleren: door verhalen te beleven, te lezen over je interesses, het volgen van een boeiende lezing, hulp te krijgen bij je vragen.
  • Een huiskamer is voor de lokale gemeenschap: de bib is een derde plek naast thuis en het werk waar je kan genieten van een kopje koffie en de krant, kan surfen op het web, je huiswerk kan maken of samen kan studeren, kortom een ontmoetingsplek in de stad.  

De bib wil extra aandacht geven aan kwetsbare gezinnen en nieuwkomers. We doen dit niet alleen, maar samen met vele partners zoals cultuur, onderwijs, welzijn, Vormingplus, …

Wil je nog een extra kijk op onze missie en die van de overige bibs van het CO7? Bekijk dan dit filmpje!

Samenwerking:

Bibliotheek De Letterbeek werkt samen met zes andere bibs van het culturele samenwerkingsverband van CO7 in de zuidelijke Westhoek.