Aanbod basis onderwijs

De bib helpt graag om kinderen wegwijs te maken in onze informatiemaatschappij. Leesbevordering en leesplezier blijven heel belangrijk, maar mediawijsheid vormt nu ook een belangrijke pijler.

Een overzicht van het aanbod: educatieve rondleidingen, de jeugdboekenmaand, specifieke deelcollecties, leesclubs ... en last but not least 'Bieblo', de toepassing om kinderen te helpen met het kiezen van een leuk boek.

Groeiprogramma vs. Jeugdboekenmaand

De bibliotheek biedt rondleidingen op maat aan voor het basisonderwijs.

Opgelet: de educatieve rondleidingen zijn opgesplitst per leerjaar in het groeiprogramma doorheen het jaar en de jeugdboekenmaand-pakketten. 

Wil je graag meer info? Contacteer ons op bib@poperinge.be of 057 33 29 02.

Jeugdboekenmaand

Ja, ook de bib doet mee aan de jeugdboekenmaand, dit jaar - naar aanleiding van de 50ste verjaardag - onder het thema 'Lezen is een feest!'.

In coronatijd smijten we het noodgedwongen over een andere boeg met virtuele lezingen in de basisscholen en onze boekenbingo-uitdaging.

Jeugdboekenmaand is een initiatief van Iedereen Leest.

 

Aanbod 2021

Rondleidingen

Jeugdboekenmaand 2019

Groeiprogramma voor het basisonderwijs

Groeprogramma voor kleuters en leerlingen lager onderwijs.

Hieronder vind je de soorten rondleidingen per graad.

Let op! We hebben een splitsing gemaakt tussen het groeiprogramma en de rondleidingen in het kader van de jeugdboekenmaand.

Het aanbod voor de jeugdboekenmaand vind je apart.

Bibkaart leerkacht

Ben je een leerkracht?

Bent u leerkracht? Meld dit zeker aan de balie van de bibliotheek, dan krijg je een leerkrachtenstatuut, waarbij je andere voorwaarden hebt.

Kom je met de klas naar de bibliotheek om uitleningen te doen? Dan ben je beter af met een klaspas.

Uitlenen met de klas

Zoekcataloog B

Klaskaart

Wil je samen met de leerlingen boeken en materialen komen ontlenen? Dat kan zeker en de klaskaart is het ideale instrument.

Themapakketten

themapakket

Kleuterboekjes voor leerkrachten

Meer dan 800 boekjes over een 35-tal thema's, specifiek voor het onderwijs.

Enkel leerkrachten kunnen deze boekjes ontlenen.

Kamishibai

kamishibai

Vertelplaten

De kamishibai is een klein, draagbaar verteltheater dat ontstond in de eeuwenoude visuele Japanse verteltraditie. “Kami” betekent papier en “shibai” betekent drama. In de bibliotheek kun je een vertelkastje en vertelplaten ontlenen.

Makkelijk lezen plein

mlp

'Makkelijk-lezen-boekjes'

Voor kinderen die moeite hebben met lezen of gewoon op zoek zijn naar een plezierig boek. Dit kan zowel interessant zijn voor ouders, leerkrachten of begeleiders.

Keileuke boekenbende

keileuke boekenbende

de Leesclub voor kinderen

De keileuke boekenbende is een initiatief van Bibliotheek Poperinge, in samenwerking met enkele lagere scholen uit Stad Poperinge.

Uit 6 toegankelijke titels wordt 1 favoriet gekozen.

Opvolger van KJV

Leesjury na KJV

De Leesjury

Ben jij tussen 4 en 16 jaar oud? Heb jij een grote leeshonger? Dan is De Leesjury iets voor jou! Je leest de boeken op de leeslijst (6 of 8 titels) van jouw groep en stemt op jouw favorieten. Zo beslis jij mee wie de winnaars worden van De Leesjury in Vlaanderen.